Gott nytt år!

Idag har jag städat ut julen. Vill alltid börja det nya året utan jul av någon anledning. Tycker det känns så skönt att istället för att blicka bakåt så tittar man framåt mot våren och grönskan!
Idag ska det nya året firas in med tre rätters och chamagnedrickande. Idag firar nämligen jag och Timmy 7 år tillsammans :) Sonen är ju fortfarande blåslagen och har dessutom fått feber så vi stannar hemma och firar här i vårt hem bara familjen men det ska bli riktigt mysigt det också.
 
Hoppas ni får ett gott nytt år!



En natt på sjukhuset...

Igår morse lämnade jag barnen hos farmor och åkte till jobbet för att få två hela barnfria dagar. På kvällen ringer svärmor och säger att dom är på akuten med Zakk! Han och farfar åkte pulka och åkte rakt in i en bänk. Blodet sprutade och dom misstänkte både bruten näsa och hjärnskakning. Det var bara att bege sig till sjukhuset med paniken i magen! Den där paniken och skräcken går inte att föreställa sig!
Allt gick i alla fall bra och han är bara rejält svullen. Inte ens en lätt hjärnskakning vart det men en natt på sjukhuset fick vi stanna sonen och jag innan dom lät oss åka hem här på förmiddagen. Så himla duktig stor kille jag har som var så otroligt modig hela kvällen och natten!
 
Let's not do this again!
 
En lycklig kille som fick ett tapperhetsdiplom för han hade varit så duktig. Så imorgon får det bli McDonalds till lunch! :)



Dan före dopparedan!

Redan julafton imorgon och jag kan erkänna att jag saknar julkänslan. Kanske för att jag inte hunnit med allt julande som jag brukar göra. Inga julpraliner i år inte. Tyvärr... Idag har jag sytt färdigt en gardin. Inte en julgardin eftersom jag orkade inte sy en julgardin först och sen en ny till köket igen men den blev riktigt fin i alla fall :)
 
Det har blivit mycket nålande och strykande igår och idag.
 
Det bästa födelsedagspresenten någonsin (fick den för några år sedan) fick för sig att helt plötsligt börja käka upp tyget men efter lite borstande och skruvande så var maskinen fungerande igen. Tack och lov för jag älskar min symaskin!
 
Det blev en riktigt fin roll-up gardin tillslut och jag är sååå nöjd! Dessutom har jag tyg kvar så det får bli några matchande kökshanddukar också!



Gingerbread

Idag hämtade jag barnen på dagis redan klockan två och så gick vi hem och bakade pepparkakor! Riktigt mysigt hade vi med lussebulle, julmusik och stora, vita flingor som dalade ner utanför fönstret. En riktigt härlig eftermiddag med barnen helt enkelt.
 
Zakk vräkte så klart i sig en massa pepparkaksdeg och har sen dess klagat på att han har ont i magen. Jag varnade honom så han får skylla sig själv. Sienna satt mest och sölade med sin deg det blev väl två kakor från hennes deg som gick att använda :)
 



Ikväll ska granen kläs!

Har lovat min son att jag ska trotsa febern och klä granen tillsammans med honom ikväll. En sån kväll kräver julmusik, glögg, pepparkakor och julmust. Kanske är det därför han vill klä granen? Han är väl inte dum heller! ;) Då kan det ju snart börja krypa fram lite julklappar från gömmorna här och lägga sig under granen. För det är ju en del med tjusningen, att klämma och känna på klapparna fram tills jul :)
 
Trotsade 40 graders feber i måndags och slog in ett antal klappar. Kanske var det därför som jag inte lyckades ta ett osuddigt kort?



All my kids want for christmas...

Eftersom mormor har efterfrågat vad barnen önskar sig i julklapp så var det bara att sätta tankenöten i arbete och försöka komma på lite olika saker som barnen önskade sig som vi inte redan funderat på, köpt eller förkastat.
Här har du din lista mamma!
 
Zakk
PlusPlus
Kre-o Transformers (vilken som helst förutom Bumblebee och Optimus Prime)
Transformers actiongubbe - Sideswipe
Harry Potter Lego
Star Wars Lego
Thor, Hulken eller Captain America actiongubbe
Mysbyxor stl. 122/128 (från H&M)
Spiderman leksaker
Skylanders spelgubbar (de stora!) - t.ex Prism Break, Eye Brawl eller Swarm
 
Sienna
Strumpor stl. 24
Mysbyxor stl. 92 (från H&M)
Mimmi Pigg leksaker (ej gosedjur)
Djungelhjul - leksaker
Jake & Piraterna - leksaker
Chuggington - leksaker



Veckans TV (v.49) Del 2

Sons of Anarchy - 5x13 - J'ai Obtenu Cette *Säsongsavslutning*
Jag är riktigt lättad över att Jax faktiskt hade en plan för att rädda Tig och döda Pope. Jag trodde verkligen inte att Jax skulle rädda honom, jag trodde han var bortom räddning och det kanske han är. Han såg inte speciellt förvånad över att Tara blev anhållen. Kanske var det inte Gemma som satte dit henne? Kan det ha varit Jax själv som gjorde det? Han förvånar mig inte för fem öre längre, han har blivit så kall och skrämmande!
Nu är det nästan ett helt år kvar tills nästa säsong och jag hoppas att den säsongen blir bättre än denna. Det har varit de sista två avsnitten som har räddat denna säsongen. Jag hoppas att nästa säsong inte gör mig lika besviken som denna har!
 
Supernatural - 8x09 - Citizen Fang *Mittsäsongsfinal*
Jag hoppades verkligen att det inte skulle vara Benny som låg död i restaurangen och jag hade ju rätt men frågan är ju om han nu efter att ha dödat Martin fått tillbaka sin kärlek för blod? Jag hoppas verkligen att Benny inte kommer bli en av "the bad guys" efter detta dock.
Trodde aldrig att man faktiskt skulle få se Amelia i verkligheten och bara få se henne i Sams flashbacks. Jag började undra vad det var för mening med det hela faktiskt men nu så förändrar det ju det hela. Ska bli intressant att se hur det förhållandet fortsätter utveckla sig under resten av säsongen.
 
Arrow - 1x08 - Vendetta
Jag gillar verkligen Helena och Ollie tillsammans och jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka. Jag är ganska säker på att hon snart är tillbaka faktiskt. Det hände mycket i avsnittet men egentligen inget som förde storyn framåt. Ett fyllnadsavsnitt kändes det som men nästa avsnitt verkar bli ett riktigt spännande avsnitt! Can't wait!
 
Chicago Fire - 1x08 - Leaving The Station
Jag har alltid tänkt på hur jobbigt det måste vara för räddningsmanskap att komma till olika olyckor bara för att plocka upp bitar av människor snarare än att rädda deras liv. Man blir nog aldrig sig lik igen skulle jag gissa på och jag är lite besviken över att avsnittet inte fokuserade på traumat som Peter ändå upplevde.
Börjar bli lite irriterad på Severide och hans knarkande. Det kommer ju bara gå åt helvete för honom och det vill jag inte vara med om!
 
The Vampire Diaries - 4x08 - We'll Always Have Burbon Street
Så har alltså Damon ett val då på att släppa Elena och låta henne gå vidare eller fortsätta sitt förhållande med henne och leva med det dåliga samvetet. Jag hoppas att dom bara kan lösa det där lilla sired problemet utan att Elena och Damon måste avsluta sitt förhållande!
Jävlar va Tyler har gått och skaffat sig... auktoritet kanske. Gillade när han "took charge" och fick hela flocken med sig. Nu vet man ju också varför Haley var i maskopi med den äckliga proffessorn. Men jag undrar fortfarande varför han vill ha tolv hybrider, har en känsla av att det har med en sak han pratade om i det första avsnittet han var med i. Någonting med en sten och grejer. Han är jävla skum den där karln i alla fall!
 
Grey's Anatomy - 9x08 - Love Turns You Upside Down
Jag älskade Karev och Jos små gnabb i hela avsnittet och att han kallade henne för "princess" var ju smart eftersom skådisen har spelat den engelska prinsessan Kate i filmen om hennes liv. Men det visade sig att hon hade en lika snyftig historia som Karev så kanske är detta en match made in heaven?



Städlördag...

God morgon! Är så där lagom trött idag efter en riktigt härlig kväll igår ute hos en kollega. Riktigt trevligt och jag var inte hemma förän efter tolv. För någon som är van vid att lägga sig runt nio (pensionärsvarning på den!) så var jag dödstrött när jag vaknade halv sju. Men det var helt klart värt det!
 
Skickade iväg Timmy och Sienna för att handla mat, Zakk spelar (som vanligt på lördagar) och jag tog tag i hemmet som behövde få sig en riktigt ordentlig rengöring. Har dammat, skakat mattor (är man sjuk i huvudet om man drömmer om en mattpiska?) och sopat upp en hel jävla massa snö och ställt iordning på uteplatsen. Ganska trist men mitt i allt det trista så går man förbi några kort på barnen och så blir allt så himla bra direkt!
 
Efter städningen så är det plugg som gäller! Jag har två arbeten som jag ska försöka få klart denna helgen så jag kan ägna hela nästa vecka åt att plugga inför tentan på fredag... Iiiiiik!



Winter Horribleland!

Jag älskar vintern men just idag önskar jag faktiskt att jag skulle vara sjuk eller kanske arbetslös för det hade inneburit att vi hade sluppit gå ut i den snöstorm som just nu råder här. Men men, jag måste jobba och barnen måste till dagis så det är bara att bita ihop. Värre var det för maken som går till jobbet varje morgon. Han var verkligen inte sugen på att gå ut!
 
Kör försiktigt alla för det är farligt ute i sånt här väder!
 
Bilspåren på bilden skapades för fem minuter sedan... nu syns dom knappt. Om fem minuter ska vi ge oss ut i detta... Lycka?



Twinkle little star

Jag älskar verkligen julen så otroligt mycket. Ljusen, stämningen, musiken och pysslet. Det finns ingen bättre tid på året är veckorna mellan 1 advent och nyår. Jag älskar det verkligen! Iår har jag varit väldigt lugn med att köpa julsaker, bland annat har jag bara köpt en julgranskula. Det är helt klart ett rekord!
 
Denna vackra lampa köpte jag dock i helgen och efter mycket letande efter rätt lampa (det visade sig att det skulle vara en ugnslampa i den!) så fick jag satt ihop den idag... Jag älskar den! Den ger verkligen ett otroligt stämningsfullt ljus som skickar julkänslan på ett ärovarv i kroppen. Underbart!
 



God morgon!

Måndag morgon och kallt som fasiken är det men äntligen är jag på jobbet! Dottern verkar vara på bättringsvägen och fick gå till dagis i morse. Sonen var helt förundrad över att den helt vita världen gnistrade så fint i morgonkylan så han stod bara och stirrade på snön. Så söt!