En ny framtid?

Jag vet inte riktigt vad som hände men för ett tag sedan hittade jag en utbildning som jag tänkt att söka till vårterminen 2013 nu men idag ringde jag för att höra om man kunde göra en sen anmälan och helt plötsligt ligger det en ansökan till en skola i min hall. Den ska jag gå och posta efter att barnen gått och lagt sig. Märkligt det där hur en dag kan utveckla sig...
 



Hur kommer det sig...

att man alltid gör något snarlikt det som man egentligen skulle behöva göra? Jag måste, och jag menar verklgen måste, städa min garderob. Det skulle egentligen behövt göras för flera månader sedan men det blir inte gjort. Så ställer jag mig idag och städar ur en garderob... men tro inte att det är min utan Siennas garderob som jag städar ur och fixar iordning.
 
Varför gör man så? Eller det kanske bara är jag som drar mig för att göra tråkiga saker? Siennas kläder är så mycket finare än mina... Kanske skulle jag behöva byta ut allt i min garderob men jag är inte på shoppinghumör konstigt nog. Jag åkte iväg häromdagen för att köpa nya underkläder och kommer hem med tre par strumpor och då tyckte jag att jag var duktig som faktiskt köpte något?! Det är ju sjukt! Jag har aldrig varit så otroligt opepp inför att handla tror jag...
 
Hade jag haft denna Walk in Closet så kan jag garantera att min garderob skulle vara snuskigt välstädad!



Två månader...

Idag har jag och Timmy redan varit gifta två månader. Var inte bröllopet igår och ändå för flera år sedan? Tiden har verkligen ett sätt att luras med en helt klart! Vi går i alla fall fortfarande runt här i vår nygifta bubbla och trivs som bara den. Det passar mig, det här livet!
 
Idag är det jobb som gäller från tolv till nio ikväll tyvärr men imorgon är jag ledig igen. Timmy tog med sig barnen ner till stan för att klippa Zakk så här sitter jag återigen ensam innan jobbet och saknar min familj. Nästa söndag åker dom iväg i några dagar så då ska jag vara ensam i tre hela dagar innan dom kommer hem på torsdag igen. Hur fan ska jag överleva då när jag vantrivs av att vara ensam bara några timmar?
 
En av dom bästa dagarna i mitt liv!



Helt slut efter en underbar dag!

Vi åkte redan klockan halv nio och med några få stopp på vägen så var vi på Kolmården ett par minuter innan det öppnade. Snacka om planering! Vi har i alla fall haft en superdag med en massa glass, lek och djurtittande men nu sitter man ju här med vader som värker efter mer än sex timmars konstant vandrande. Dessutom är huvudet ganska mört efter Zakks konstanta mundiarré...
 
Sienna har precis gått och lagt sig och Zakk ska snart i säng och jag tänker kolla på White Collar innan jag också ger upp och går och lägger mig...
 
Mina älskade barn hade en jättebra dag tror jag...



Utflykt idag...

Idag är jag ledig från jobbet och det spås strålande väder! Jag får ännu inte bada (efter en operation jag gjorde för några veckor sedan) så det är ju tyvärr inte ett alternativ. Igår kväll fick vi istället för oss att vi skulle ta en sväng till Kolmården så igår kväll tog jag med mig Zakk till Maxi och tok shoppade goda saker som vi ska ta med oss idag... Så idag ska det tittas på djur, åka linbana, ätas glass och godis och bara ha familjemys!
 
Bild: Kolmården.se



En helt ny måndag...

Timmy tog med barnen och gick till Trädgårdsföreningen för en lekstund och jag ska snart åka till jobbet. Jobbar 12 - 21 idag och även om det är härligt att vara hemma på morgonen med barnen så är det väldigt trist att inte få kvällen tillsammans med dom! Men vi hade i alla fall en härlig morgon tillsammans med Astrid Lindgren filmer och soffmys!
 
Dom underbara i morse när vi hade lite filmmys!



Sko tokig

Min lilla dotter har ända sedan hon kunnat krypa alltid varit väldigt intresserad av våra skor. Dom ska undersökas och inspekteras på alla sätt och vis. Numera bär hon runt på dom och försöker prova dom. Det senaste påhittet är dock att hon tar mina tofflor, trär dom på armarna och sen klappar händerna... Jag har inte en aning om vart detta kommer sluta!
 
Idag ska vi åka till Mantorp och hälsa på Ann och pojkarna. Barnen ska leka och vi ska luncha och fika... Perfekt! Egentligen skulle jag lämnat Sienna hemma men det slingrade sig Timmy ur så hon fick snällt följa med... Fikan jag bakade igår får följa med ut till den höggravida Ann så hon inte bli ilsken. Hon hävdade nämligen att bebis kunde tänka sig en kladdkakemuffins. Eller två.
 
Ber om ursäkt för dålig bild men motivet är i alla fall sötast i världen!



Kladdkakemuffins

Finns det någonting som jag älskar så är det kladdkaka. Jag var under graviditeten med Sienna besatt av Frödinges kladdkaka. Det är så gott att jag blir helt nipprig! Men dom kostar ju också och det är inte alltid som man vill tina upp en hel kladdkaka... Då är kladdkakemuffins det perfekta valet!
 
Detta är världens godaste och enklaste muffins. Klara på en kvart och supergoda tillsammans med färska bär och grädde!
 
Kladdkakemuffins
ca 12 stycken
 
2 st ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör
3 dl mjöl
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan kakao, vaniljsocker, salt och smör. Vispa till sist i mjölet. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. (Jag brukar köra dom i nio minuter för jag vill ha dom nästan rinniga!)
 
Receptet har jag hittat i kokaihop.se's iPhone app där en användare som heter Nathalie har lagt upp det. All heder åt henne för detta älskar jag!



God morgon!

En ny dag är på intåg och jag ska snart åka till jobbet igen. Jag hoppas på en bättre dag än den igår. Idag jobbar jag i alla fall till 16.45, bättre det än till 21 som jag jobbade igår. Sonen var fortfarande vaken igår när jag kom hem och så fort han fick syn på mig så gick munnen i 120. Han bara vräkte ur sig alla upplevelser han hade igår på löpande band. Det var underbart att höra!
 
Älskade Zakk leker Alex från Madagaskar på Kreta 2011.



Älskade tystnad...

blev snabbt till hatade tystnad. Maken tog med sig barnen och sin mamma till Astrid Lindgrens värld idag och här sitter jag i en otroligt tyst lägenhet och bara väntar på att jag ska cykla tll jobbet. Jag trodde att jag verkligen skulle njuta av tystnaden och ensamheten men efter en timma så vart det olidligt. Jag har kollat på The Glades, jag har gått och plockat och läst igenom den senaste Home & Country och nu då?
 
Jag börjar inte förän 12.15 idag så jag har en och en halv timme till hemma innan jag behöver sticka. Risken är att jag har blivit kocko innan dess! Kanske skulle man egentligen passa på att ta en promenad eller baka eller sova men inget känns riktigt lockande. Det är bara barnen som lockar just nu...
 
Tänk vad livet hade varit tråkigt utan barnen. Jag hade aldrig haft något att göra!



Nya köksmöbler...

I helgen trotsade vi regnet och tog oss iväg en sväng till IKEA där vi kollade in en köksstol som vi hade tänkt att köpa. Den var så billig så Timmy var osäker på om den var något att ha. Han är möbelsnickare så han vet ju hur mycket jobb som ligger bakom en stol och när den bara kostade 499/styck så blev han väldigt misstänksam.
Snacka om att vi blev förvånade när det visade sig att stolen var i massivt trä och man faktiskt satt riktigt skönt i dom. Dessutom hittade vi ett köksbord också, vilket vi absolut inte hade tänkt att köpa nytt, men det var så fint så det kommer bli ett sånt också efter eller i samband med flytten...
 
Stol: Ingolf 499:- Bord: Ingatorp 2595:-
 
Folk lär väl tro att jag är besatt av vitt men jag tycker verkligen att det är så otroligt härligt att få in vita och fräscha möbler när man bor i en mörk och murrig lägenhet!



I väntan på vädret...

När vi flyttade hit till denna lägenheten och gården så hade i princip alla som bodde här då bott här sen husen byggdes för cirka 20 år sedan. Skitkul att vara mammaledig här då. Inte! Men nu, i och med att alla "gamlingars" barn har tagit studenten och flyttat hemifrån så flyttar dom och in kommer det massor med små barnsfamiljer. Helt underbart kan jag erkänna...
 
Ikväll ska vi i alla fall träffas några av familjerna med barnen på gården och grilla. Om bara vädret tillåter det. För idag har det regnat hela dagen. Så det är bara att hoppas att vädret lugnar ner sig så vi kan jaga ut barnen för att leka medans vi vuxna fixar mat och umgås... Men tills dess njuter jag av morotskaka.
 



Lemon shoes...

Maken kom hem för en liten stund sedan med ett gäng klädesplagg till Zakk. Vilket enligt min mamma var väldigt imponerande eftersom han är man och hon trodde inte män handlade kläder till sina barn haha! Men han hade också med sig ett par "Converse" skor till Sienna. Det är ju inga riktiga för jag tycker det är onödigt att lägga typ 400 spänn på riktiga Converse som ändå bara blir skitiga och trasiga direkt. Dom här kostade istället 99 kr på H&M.
 
Men ett par citrongula pjuck kommer Sienna i alla fall stajla runt i under sommaren!



Katastrof...

Jag är pinsamt dålig på att designa bloggar uppenbarligen. Jag fattar fan inte vad det är jag har gjort för att få menyerna längst ner under inläggen!? Jag blir galen.. jag har, som ni ser, laddat ner en gratis design från nätet som jag lagt in men inte ens då hamnar den rätt! Är det någon som vet hur man kan åtgärda detta ytterst irriterande problem?
 
I'm so fuckin' awesome! Haha! Eller så vet jag inte vad jag gjorde men det värt fixat till slut i alla fall :)



Längtar till flytt...

I mitten eller slutet av september flyttar vi. Hela 40 meter. Vi har ju sedan Sienna föddes knölat in oss i samma trea som jag och Timmy flyttade till när vi flyttade ihop. Det var det massor med plats med ett extrarum och grejer. Nu har vi avlat två barn och det är som en sardinburk. Men snart ska vi flytta till en fyra. Herregud så skönt det ska bli! Mer plats är ju bara himmelriket. Dessutom kommer barnen få varsitt rum vilket kommer stävja så många bråk att det antagligen kommer kännas som att dom aldrig bråkar längre!
Källa: IKEA
 
Bland annat så har jag bestämt mig för att fixa en bokhyllevägg i det nya vardagsrummet. Vi behöver massor av förvaring (filmer och serieboxar tar upp MASSOR av plats!) och denna snygga bokhyllan, Liatorp från IKEA kommer bli perfekt med flera på rad. Den är till och med så smart utformad att man inte ens behöver bråka med listerna för att få en snygg kronlist över och under, utan det har dom redan tänkt på. Sen att det kommer kosta strax över 15000 för fem hyllor och tre vitrinskåpsdörrar har jag inte berättat för maken och det ska jag nog fortsätta hålla för mig själv.



Ett tips...

Försök inte ändra bloggdesignen samtidigt som du jobbar för då blir det pannkaka av alltihop!
Är det någon som vet någon som är bra på bloggdesign och inte är för jäkla dyr? Funderar på att ta lite hjälp av någon som kan detta bättre än mig!



Veckans TV (v.28)

Denna veckans TV var som vanligt igen efter att vissa serier inte gick förra veckan. Jag måste dock säga att jag saknar alla favoritserierna som börjar i september/oktober. Är det verkligen normalt att längta till hösten mitt i sommaren?
 
True Blood - 5x05 - Let's Boot and Rally
Tara som vampyr är precis lika ointressant som människa. Detta är lite av True Bloods fel. Häften av de 7002 historierna i varje avsnitt är ointressanta, dom andra är istället super intressanta! Det som är mest intressant är ju självklart Russel Edgingtons återuppståndelse! Det måste väl ändå vara Salome som grävt upp honom?! Roman kommer ju få ett spel när han märker vem det är som förått honom! Sookies reaktion när Bill och Erik förklarar vad dom håller på med var klockren! "Must be Thursday!" Lite besviken på att man inte fick se lite hot sex mellan Sookie och Alcide. Den karln borde aldrig få ha tröjan på sig... mums!
 
Falling Skies - 2x05 - Love and Other Acts of Courage
Kan man lita på utomjordingar som har invaderat ens värld? Jag skulle nog inte göra det om jag var en av överlevarna i Boston. Det känns som att det bara är en ploj för att kunna vinna människornas förtroende och sen döda dom allihop. Jag gillar att det har blivit lite romantik i avsnitten nu också. Jag tycker det spirande förhållandet mellan Hal och Margaret är jätteintressant mest för att hon är en sån spännande karaktär! Sen så tycker jag det är härligt att se Tom och Anne utveckla sin vänskap... sen kan man ju undra vad dom skulle hitta på inne i det tomma rummet? (Jag skojar bara... jag är inte helt dum haha!) Åh jag älskar romantik även om det är i en post apokalyptisk värld! Kanske är det ännu viktigare med kärlek i en sån värld?
 
The Glades - 3x06 - Old Times
Jag har önskat att få se en repeat av förhållandet mellan Jim och hans före detta partner, numera livstidsfängslade mördaren, Mike och äntligen kom det! Lika roligt som i första avsnittet! Jag tycker att förhållandet mellan Jim och Callie är såååå tråkigt, men jag är ju sådan som gillar förhållandena när dom är antingen i på gång och man väntar och längtar tills det händer något eller att dom har lite problem. Dom är bara för rara helt enkelt... Men kanske kan det bli lite drama om den där kvinnopolisen fortsätter stöta på Jim?
 
Bunheads - 1x05 - Better Luck Nex Year!
Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag tycker att Bunheads är bra eller inte. Jag tror det beror på skådespelerskan som spelar Michelle. Jag gillar henne inte! Jag fortsätter titta för jag älskade Gilmore Girls och hoppas hela tiden att det ska bli lika bra som Gilmore Girls. Det blir det inte verkar det som. Jag ger det några avsnitt till, sen får vi se om jag tänker fortsätta kolla.
 
White Collar - 4x01 - Wanted *Säsongspremiär*
Äntligen är White Collar tillbaka! Härligt! Jag är mäkta nöjd så klart och har längtat efter White Collar ända sedan jag såg färdigt säsong tre för några månader sedan. Jag trodde verkligen inte att Peter och Neals vägar skulle korsas men oj så glad jag blev när jag märkte att det gjorde dom ju visst det! Peter to the rescue! Mekhi Phifers agent är ju ganska galen skulle jag vilja påstå, han verkar inte bry sig om han tar dom han jagar levande och vi vill ju inte att Neal ska dö eller hur?!
 
Rizzoli & Isles - 3x06 - Money Maker
Sprutor i snoppen? Aj aj aj skulle jag nog vilja påstå! Förutom det fruktansvärda sättet som veckans mordoffer dog på så var det så klart Mauras historia med hennes mamma och syster som var mest intressant. Det kan inte vara lätt att öppna sig på det sättet och berätta vem man egentligen är och få sin biologiska mamma att springa ut genom dörren. Å andra sidan så kan det inte vara lätt att höra att barnet man trodde var dött står framför en cirka 30 år senare...



Saknad...

Nu är jag inne på min sjätte dag tillbaka på jobbet och även om det är roligt att jobba igen, att träffa människor och kunna göra annat än att jaga barnen så saknar jag dom något otroligt. Herregud man skulle kunna tro att jag hade fått nog av att vara mammaledig men inte då. Det är det bästa som finns att vara hemma med barnen. Det bästa i hela världen. Jag verkligen älskar det. Jättevemodigt känns det att det är slut på den biten av mitt liv.
 



En helt ny start...

Jag har alltid tänkt att när jag väl gifter mig med Timmy så kommer det bli en ny blogg som samlar allt och nu är vi ju gifta så det var väl dags... Lite vemodigt att lämna hederliga gamla TvCraZed bakom mig men det kommer ju fortfarande vara lika mycket TV som innan samtidigt som det även blir personliga inlägg också. Som TvCraZed var innan helt enkelt. Dessutom så slipper jag hålla på med två bloggar (eller tre för jag har en "hemlig" träningsblogg också) som ärligt talat har blivit alldeles för bökigt!